Yhteistyöverkostot ja -hankkeet
FIBS tekee aktiivista yhteistyötä FIBSin Partnereiden lisäksi muiden alan kotimaisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tämän ansiosta saamme jäsentemme käyttöön uusimpia yritysvastuun johtamisen työkaluja, verkostoja sekä tietoa alan trendeistä.
World Business Council for Sustainable Development, WBCSD
WBCSD on maailman johtava toimitusjohtajavetoinen yritysvastuuverkosto, jonka toiminta ulottuu yli 70 maahan kansallisen yhteistyöverkostonsa kautta. FIBS on WBCSD:n kansallinen partneri.
Luontopääomaan keskittyvät kansainväliset yhteistyöverkostot
- Business for Nature Partner / Lisbon Declaration
- CDP
- EU Business @ Biodiversity Platform
- Global Platform on Business and Biodiversity
- Capitals Coalition
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
EU Diversity Charters Platform
FIBS on ollut vuodesta 2012 alkaen Euroopan komission EU Diversity Charters Platform -monimuotoisuusverkoston edustaja Suomessa ja siksi monimuotoisuusjohtaminen näkyy monipuolisesti FIBSin toiminnassa. FIBSin monimuotoisuussitoumus auttaa yrityksiä ja muita työyhteisöjä nostamaan monimuotoisuuden johtamisen yhdeksi toiminnan kehittämisen lähtökohdaksi sekä vahvistamaan mainetta toimialansa vastuullisena toimijana niin oman henkilöstön kuin ulkoisten sidosryhmien keskuudessa. Lähes 100 FIBSin jäsentä on allekirjoittanut sitoumuksen: katso allekirjoittaneet ja lue lisää monimuotoisuuspalveluistamme täällä, samat tiedot löydät englanniksi täältä.
Kotimaiset yhteistyöhankkeet
FIBS on mukana alan keskeisissä kotimaisissa ohjausryhmissä ja hankkeissa:
- Yhteiskunta- ja yritysvastuun neuvottelukunta (Työ- ja elinkeinoministeriö)
- Kestävien ja innovatiivisten hankintojen osaamiskeskuksen (KEINO) ohjausryhmä (Työ- ja elinkeinoministeriö)
- Valtioneuvoston kestävän kehityksen toimikunta
- Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus (Valtioneuvoston kanslia)
- Sano ei korruptiolle –kampanja (Oikeusministeriö)
![]() |
![]() |
![]() |
Ministeriöiden rahoittamat hankkeet
Ympäristöministeriö: FIBS on ollut ympäristöministeriön Suomen Business & Biodiversity -käynnistämän hankkeen toteuttaja vuodesta 2013 alkaen. Valmennustyön ohella FIBS on osallistunut kansainvälisten Business & Biodiversity -verkostojen toimintaan (EU:n Business & Biodiversity Platform ja CBD:n Business and Biodiversity Partnership).
Oikeusministeriö: All in for Equality / Yhdessä yhdenvertaisuuden puolesta –hanke paneutuu vuosina 2020-2022 monimuotoisuusjohtamiseen. Tavoitteena on syrjimättömyyden edistäminen eri yhteiskunnan osa-alueilla Suomessa. FIBS toteuttaa All in for Equality –hankkeessa syrjimättömyyden ja monimuotoisuuden toteuttaminen työelämässä –kokonaisuuden. Hankkeen muut kumppanit ovat Ihmisoikeusliitto, Helsingin kaupunki ja Yhdenvertaisuusvaltuutettu.