Kohti kestävämpää maailmaa

FIBS (Finnish Business & Society) on Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto, kestävän liiketoiminnan vauhdittaja ja yritysten asiantuntijuuden kehittäjä.

Olemme jo yli 20 vuoden ajan auttaneet suomalaisia yrityksiä yhdistämään vastuullisuuden ja liiketoiminnan käytännön tasolla.

Uskomme, että planeettamme ja hyvinvointimme kannalta suurimmat ongelmat ilmastonmuutos, luontokato ja eriarvoistumisen lisääntyminen voidaan ratkaista kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan keinoin.

FIBS tuo yhteen yritykset ja yritysten sidosryhmät

FIBSin keskeinen tehtävä on tuoda yritykset ja yritysten sidosryhmät yhteen jakamaan tietoa yritysvastuun parhaista käytännöistä ja ratkaisuista. FIBS onkin ainutlaatuinen toimija yritysvastuun kentällä monimuotoisen jäsenistönsä ansiosta: verkostossamme on mukana jo liki 400 yritystä ja organisaatiota, näiden joukossa muun muassa Suomen 10 suurinta yritystä sekä kymmenittäin yritysten keskeisiä sidosryhmiä kansalaisjärjestöistä yliopistoihin ja julkisen sektorin toimijoihin.

Tilaisuuksissamme yritysten edustajat voivat keskustella paitsi eri toimialojen yritysten myös muiden yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa keinoista tehdä vaikuttavampaa liiketoimintaa ja löytää näin uusia näkökulmia vastuullisuustyönsä tueksi. Teemme myös laaja-alaista yhteistyötä niin kotimaassa kuin alan kansainvälisten vastuullisuusverkostojen, kuten WBCSD:n kanssa.

Tarjoamme parhaat keinot kehittää kestävää liiketoimintaa

FIBS on Suomen johtava yritysvastuutilaisuuksien tuottaja: järjestämme vuosittain kymmeniä tilaisuuksia ajankohtaisista vastuullisuusteemoista webinaareista valmennuksiin. Tilaisuuksissamme voit tutustua alan uusimpiin työkaluihin ja käytäntöihin huippuasiantuntijoiden johdolla, kuulla inspiroivia käytännön esimerkkejä eri toimialoilta ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Tämän lisäksi palveluihimme sisältyy kattava uutis- ja tietopalvelu tutkimusraporteista uutiskirjeisiin, julkaisuista webinaaritallenteisiin.

FIBSin palveluiden avulla

 • Pysyt ajan tasalla yritysvastuun trendeistä ja uusimmista käytännöistä
 • Kuulet inspiroivia yritysesimerkkejä vastuullisuusratkaisuista ja -käytännöistä
 • Voit jalkauttaa vastuullisuuden helposti kaikkiin liiketoimintoihin ja syventää koko henkilöstönne vastuullisuusosaamista hyödyntämällä palveluitamme sisäisen koulutuksen tukena
 • Voit syventää koko organisaationne vastuullisuusosaamista – ylimmästä johdosta alkaen
 • Opit johtamaan vastuullisuutta uusimpia työkaluja ja viitekehyksiä hyödyntäen ja voit nostaa vastuullisuustyönne nopeasti uudelle tasolle
 • Voit laajentaa kontakti- ja yhteistyöverkostojasi, löytää vertaistukea ja käydä luottamuksellisia keskusteluita muiden yritysten asiantuntijoiden kanssa
 • Voit kasvattaa mainetta vastuullisuuteen panostavana yrityksenä

FIBS-jäsenyys on merkittävä henkilöstöetu

FIBSin jäsenet voivat valita itselleen parhaiten sopivan palvelukokonaisuuden:

 • FIBS Pro -palvelun avulla voit syventää koko henkilöstönne osaamista ja nostaa vastuullisuustoimintanne nopeasti uudelle tasolle, saat käyttöönne kaikki palvelumme ja pääset mukaan ainutlaatuiseen FIBS Peers sparraus- ja vertaistukiverkostoon
 • FIBS Perus -palvelun avulla pysyt ajan tasalla yritysvastuusta ja saat kokonaisvaltaisen näkökulman kestävään liiketoimintaan

Kaikki FIBSin jäsenet voivat lisäksi halutessaan hakea mukaan FIBS Partneri -ohjelmaan, jonka kautta voit kasvattaa mainetta alan huippuosaajana tekemällä pitkäjänteistä yhteistyötä FIBSin kanssa.

FIBS Pro ja FIBS Perus -palvelukokonaisuuksiin sisältyvät tilaisuudet ja muut palvelut ovat jäsenyritystemme kaikkien työntekijöiden käytettävissä. Niistä hyötyvät niin ylin johto kuin eri liiketoimintojen henkilöstökin työnkuvasta riippumatta.

FIBSin jäsenenä voit tarjota koko henkilöstöllenne mahdollisuuden kasvattaa osaamistaan, löytää uusia urapolkuja ja tätä kautta vahvistaa työtyytyväisyyttä ja työhön sitoutumista sekä rakentaa työnantajamainetta vastuullisuuteen panostavana yrityksenä.

Katso täältä tarkempia tietoja FIBSin vuoden 2022 palveluista.

FIBSin jäsentyytyväisyys on huippuluokkaa

Jäsentyytyväisyys on kaiken toimintamme lähtökohta. Keräämme systemaattisesti tietoa jäsenistömme näkemyksistä tilaisuuspalautteiden sekä vuosittaisten jäsentyytyväisyyskyselyiden kautta.

FIBSin vuoden 2021 jäsentyytyväisyyskyselyn kaikkien vastaajien antama kokonaisarvosana FIBSin toiminnalle oli 4,0/5. Vastaajista 97 % sanoo FIBSin onnistuneen hyvin jäsenpalveluissaan ja peräti 100 % vastaajista suosittelisi FIBSiä yritysvastuualan kollegalleen.

Liity FIBSin jäseneksi tai nosta jäsenyytenne uudelle tasolle

FIBSin jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat edistää vastuullista liiketoimintaa.

Täytä jäsenhakulomakkeemme ja valitse lomakkeesta omalle organisaatiollenne parhaiten sopiva palvelukokonaisuus: FIBS Pro tai FIBS Perus -palvelu. FIBS Pro -palveluun sisältyvät FIBS Perus -palvelut. Tietoa FIBSin jäsenmaksuista löydät täältä ja FIBSin jäsenkäytännöt ja säännöt täältä.

Jos organisaationne on jo FIBSin jäsen, mutta haluatte saada jatkossa käyttöönne kaikki FIBSin palvelut ja liittyä ainutlaatuiseen sparraus- ja vertaistukiverkostoon, tilaa tällä lomakkeella FIBS Pro -palvelu.

FIBSin hallinto

FIBSin toimintaa kehittää ja valvoo jäsenyritysten edustajista koostuva, FIBSin vuosikokouksessa valittava hallitus. FIBSin hallitukseen kuuluvat vuonna 2022:

 • Nina Jankola-Väntär, henkilöstöjohtaja, Skanska Oy
 • Kaisa Jungman, Director, Sustainable Business Development, Metso Outotec Oyj
 • Terhi Koipijärvi, johtaja, viestintä, strategia ja vastuullisuus, Metsähallitus – puheenjohtaja
 • Marjut Lovio, Sustainability Manager, Marimekko Oyj
 • Outi Mikkonen, Client and engagement lead, Impaktly Group
 • Tomas Otterström, Partneri, KPMG Oy
 • Laura Puustjärvi, vastuullisuusjohtaja, Valmet Oyj – varapuheenjohtaja
 • Lea Rankinen, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Paulig Oy

Kysy lisää

Lähetä meille viesti osoitteella fibs@fibsry.fi tai ota yhteyttä tiimiimme,  yhteystietomme löydät täältä.