Näin FIBS auttaa yrityksiä kehittämään vastuullisuutta

30 kesäkuuta 2020

FIBS on paitsi Suomen myös Pohjoismaiden suurin yritysvastuuverkosto sekä johtava kestävän liiketoiminnan vauhdittaja ja yritysten asiantuntijuuden kehittäjä. Koska jokaisella yrityksellä on kuitenkin erilaiset tarpeet ja tavoitteet vastuullisuuden osalta, jäsenemme voivat valita itselleen sopivan palvelukokonaisuuden: FIBS Perus tai FIBS Pro -palvelun.

Kaikkia palveluitamme yhdistävät yrityksille räätälöidyt sisällöt sekä jatkuvasti kasvavan jäsenistömme muodostama vertaistukiverkosto. FIBSin monipuolisia palveluita voi hyödyntää esimerkiksi sisäisen koulutuksen ja viestinnän tukena, sillä ne ovat jäsentemme kaikkien työntekijöiden käytettävissä.

Alta löydät tiivistetysti tietoa palveluistamme, mutta kerromme mielellään lisää, ota yhteyttä: fibs@fibsry.fi

FIBS Perus – Pysy ajan tasalla

FIBS Perus -palvelu on suunnattu kaikille yrityksille, jotka haluavat pysyä ajan tasalla alan uusimmista trendeistä ja käytännöistä, saada kokonaisvaltaisen näkökulman kestävään liiketoimintaan, inspiraatiota menestyvän liiketoiminnan kehittämiseen sekä verkostoitua muiden asiantuntijoiden ja vaikuttajien kanssa. FIBS Perus -palveluihin sisältyy vuosittain mm. kymmeniä tilaisuuksia sekä tutkimus-, tieto- ja uutispalvelut:

Opi uutta virtuaalisesti

FIBSin verkkosivuilta löytyy jo kymmeniä webinaaritallenteita sekä FIBS Forum -tapahtumien videotallenteita eri vastuullisuusteemoista laidasta laitaan, osa englanninkielisiä. Tallennearkistomme täydentyy jatkuvasti: tulevat webinaarit ja seminaarit löydät verkkokalenteristamme.

Laajenna verkostoja FIBS Forumeissa

FIBS Forum -tapahtumat kokoavat suuren joukon alan asiantuntijoita, päättäjiä ja vaikuttajia yrityksistä järjestöihin saman katon alle. Foorumeita voi seurata myös striimattuna. Katso esimerkiksi kaikille avoin ja maksuton Maailmaa muuttavat kumppanuudet

Keskustele keinoista tehdä vaikuttavaa liiketoimintaa

FIBS Impact -tilaisuuksien tavoitteena on vauhdittaa kestävää liiketoimintaa niin jäsenyritystemme keskuudessa kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Katso esimerkiksi Fighting corruption in global markets

Löydä taustatietoa eri vastuullisuusteemoista

FIBS järjestää vuosittain keskimäärin 80 tilaisuutta, joiden esitysmateriaalit sisältyvät jäsentuihin. Esityksistä löytyy kaikille liiketoiminnoille hyödyllistä taustatietoa ja käytännön yritysesimerkkejä lukuisista vastuullisuusteemoista.

Vastuullisia ratkaisuja päivänpolttaviin teemoihin

Kevään 2020 aikana tuotettu Vastuullisia ratkaisuja koronaan -julkaisusarja on yksi esimerkki keinoista, joilla FIBS tukee yrityksiä myös poikkeusaikoina. Kattavammat tietopaketit ja tuoreimmat uutiset ajankohtaisista teemoista kokoamme kerran kuukaudessa ilmestyviin jäsenkirjeisiimme.

Tutkimuksia kehittämistyön tueksi

FIBSin tutkimukset kertovat suomalaisten yritysten vastuullisuustoiminnan painopisteistä. FIBSin jäsenet saavat käyttöönsä tutkimusten laajat raportit, joista löytyy hyödyllistä vertailutietoa oman kehittämistyön tueksi.

Lähde merta edemmäs FIBSin kanssa

FIBS Delegation -palvelu auttaa orientoitumaan suurten kansainvälisten tapahtumien ohjelmaviidakossa ja löytämään parhaat kontaktit. Katso esimerkiksi vuonna 2019 järjestetty delegaatio ihmisoikeusfoorumiin.

Lisäetuja FIBSin kansainvälisiltä yhteistyökumppaneilta

FIBSin kansainvälisten yhteistyöverkostojen ansiosta jäsenemme voivat mm. osallistua kumppaneidemme tuottamiin webinaareihin sekä perehtyä tilaisuuksissamme eri vastuullisuusteemoihin ulkomaisten huippuasiantuntijoiden johdolla. Katso esimerkiksi Vision 2050 Refresh – Regional engagement workshop Finland

Alan tuoreimmat uutiset Suomesta ja maailmalta

FIBS seuraa jäsentensä puolesta kattavasti alan uutisointia ja kokoamme kerran kuussa ilmestyviin jäsenkirjeisiimme alan tuoreimmat tutkimukset, julkaisut ja muut suomalaisille yrityksille olennaiset uutiset Suomesta ja maailmalta. Vuoden 2019 jäsenkyselymme mukaan 94 % jäsenistämme pitää jäsenkirjettämme itselleen tärkeänä uutiskanavana.

Uutisia somessa

LinkedInistämme yritysvastuun asiantuntijat ja muut vastuullisuudesta kiinnostuneet löytävät tietoa mm. tulevista tilaisuuksistamme ja muista jäseneduista. Twitterissämme jaamme tietoa jäsentemme vastuullisuustoiminnasta sekä alan kiinnostavimpia uutisia. Liity seuraajaksemme jo tänään!

Näkyvyyttä jäsenten vastuullisuustyölle

FIBSin jäsenet voivat saada hyvää lisänäkyvyyttä omalle vastuullisuustoiminnalleen uusien kohderyhmien keskuudessa niin FIBSin uutiskirjeiden kuin Twitter- ja LinkedIn-sivujen kautta. Meidän kauttamme voi tavoittaa tuhansia yritysvastuualan asiantuntijoita, päättäjiä ja vaikuttajia yrityksistä järjestöihin ja julkisen sektorin toimijoihin.

Näkyvyyttä konsulteille ja palveluntuottajille

Yritysvastuun konsultointia tarvitsevat etsivät yhtä useammin tietoa alan palveluntarjoajista FIBSin sivuilta. Yritysvastuun konsultit ja asiantuntijapalvelut -listallemme pääsevät kaikki alan palveluita tarjoavat jäsenemme kaikilta toimialoilta, pienistä suuriin.

Profiloidu Partnerina

Kaksivuotinen FIBS Partneri -ohjelma on suunnattu yrityksille ja muille organisaatioille, jotka haluavat kasvattaa mainettaan, löytää uusia asiakaskontakteja, pysyä askeleen edellä kilpailijoista ja vauhdittaa kestävää liiketoimintaa Suomessa. Ohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki FIBSin jäsenet.

Yritysvastuun edelläkävijöiden merkki

FIBSin jäsenenä yritykset ovat mukana vauhdittamassa kestävää liiketoimintaa yhdessä muiden yritysvastuun edelläkävijöiden kanssa. Kaikki jäsenemme voivat viestiä jäsenyydestään verkkosivuillaan ja muissa kanavissaan FIBSin logon kautta.

 

FIBS Pro – Syvennä osaamista

FIBS Pro -palvelu on suunnattu yrityksille, jotka haluavat syventää koko organisaation vastuullisuusosaamista, päästä mukaan ainutlaatuisen sparraus- ja vertaistukiverkostoon sekä nostaa vastuullisuustoimintansa nopeasti ja kustannustehokkaasti uudelle tasolle. FIBS Pro -palveluun sisältyvät kaikkien edellä mainittujen FIBS Perus -palveluiden lisäksi mm. valmennukset sekä ylimmän johdon keskustelufoorumi:

Ainutlaatuinen vertaistukiverkosto

FIBS Pro -palvelun valinneet muodostavat vertaansa vailla olevan FIBS Peers -verkoston, jossa edelläkävijäyritysten asiantuntijat eri liiketoiminnoista voivat vaihtaa ajatuksia ja sparrata toisiaan luottamuksellisesti. FIBS Pro -tilaisuuksissa voi kuulla myös käytännöistä, joita ei verkkosivuilta tai vuosikertomuksista löydy.

Perehdy ajankohtaisiin teemoihin pienryhmissä

3-4 tapaamiskerrasta koostuvissa FIBS Focus -ryhmissä keskustellaan fasilitoidusti ja luottamuksellisesti osallistujia askarruttavista yritysvastuukysymyksistä ja etsitään ratkaisuja alan asiantuntijoiden johdolla. Katso esimerkiksi Future of Sustainability Reporting

Kääri hihat valmennuksissa

FIBS Practice -valmennuksissa kuullaan inspiroivia yritysesimerkkejä ja tehdään käytännön harjoituksia eri teemojen huippuasiantuntijoiden fasilitoimana. Katso esimerkiksi Palveluiden ympäristövaikutusten arviointi

Keskustelufoorumi ylimmälle johdolle

FIBS Leader -tilaisuuksissa johtoryhmien ja hallitusten jäsenet saavat uusinta tietoa mm. yritysvastuun liiketoimintamahdollisuuksista ja pääsevät vaihtamaan luottamuksellisesti näkemyksiä vastuullisuudesta muiden yritysjohtajien kanssa. Katso esimerkiksi Vastuullisuus ylimmän johdon työssä

Kehitä osaamista mentorina tai aktorina

FIBS tarjoaa ainoana Suomessa mahdollisuuden kehittää vastuullisuusosaamista kevytmentorointiohjelman kautta. Mentoriksi voivat hakea kaikki jäsenet, aktoriksi FIBS Pro -palvelun tilanneet. Tutustu palveluun

Ilmoita alan avoimista työpaikoista

FIBS Pro -etuihin sisältyy mahdollisuus julkaista yritysvastuun rekrytointi-ilmoituksia FIBSin jäsenkirjeissä ja somekanavissa. Meidän kauttamme tavoitat kohdennetusti yli 300 yrityksen ja organisaation vastuullisuusosaajat.

Aktiivisen yritysvastuun kehittäjän merkki

Kaikki FIBS Pro -palvelun tilanneet saavat käyttöönsä FIBS Pro -merkin, jolla voi viestiä aktiivisesta panostuksestaan vastuullisuuteen. Merkin voi julkaista mm. verkkosivuilla, vuosikertomuksissa ja muissa kanavissa.

 

Liity jäseneksi tai nosta jäsenyytenne uudelle tasolle

FIBSin jäseneksi voivat liittyä kaikki yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat edistää vastuullista liiketoimintaa. Jäseneksi voi liittyä jäsenhakulomakkeella.

Jos organisaationne on jo FIBSin jäsen mutta haluaisitte saada käyttöönne peruspalveluiden lisäksi FIBS Pro -palvelut, tilaa FIBS Pro ja nosta jäsenyytenne uudelle tasolle.

FIBSin jäsenmaksut löydät täältä, jäsenkäytännöt ja säännöt täältä.

Lisätietoa jäsenyydestä ja palveluistamme voit kysyä osoitteella fibs@fibsry.fi

Yritysvastuu
close