TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

Kaikki tilaisuudet

Digiratkaisuilla esteetöntä liiketoimintaa

pexels-photo (kopio).jpg

Elääkö verkkopalvelusi, verkkokauppasi tai rekrytointisi tätä päivää? Ovatko yrityksesi viestintä ja rekrytointi esteettömiä? Entä otatko kaikenlaiset käyttäjät mukaan palvelujen suunnitteluun? Vauhdittaisiko Design for All- ajattelu liiketoimintaa? 

Vammaisuus ja toiminnan rajoitteet koskettavat suurinta osaa maailman ihmisistä: 16-20 prosentilla maailman väestöstä on jokin toimintaa rajoittava vamma tai sairaus, suomalaisista 55 prosentilla on vähintään yksi työntekoa haittaava vamma tai sairaus jossain vaiheessa elämäänsä, ja kun lasketaan yhteen vammaiset henkilöt, heidän perheensä ja näiden verkostot, asia koskettaa yli puolta maailman väestöstä.

Kyse ei siis ole marginaaliryhmästä, vaan asian ymmärrys ja näkökulman huomioiminen on miljardibisnestä.

Myös vammaisten ihmisten työpanos voi tuoda merkittävää lisäarvoa yrityksille. Esimerkiksi digipalvelujen käytettävyyttä kehittämällä palvelut ovat koko potentiaalisen asiakaskunnan ulottuvilla. Digitalisaatio puolestaan mahdollistaa vammaisten henkilöiden osaamisen ja asiantuntemuksen hyödyntämisen liiketoiminnassa täysipainoisesti.

Tarjottavien palvelujen digisaavutettavuutta tullaan edistämään myös lainsäädäntöteitse, sillä vuonna 2018 voimaan tuleva EU:n saavutettavuuskriteeri velvoittaa julkisia toimijoita ja heille palveluja tuottavia yrityksiä tarjoamaan erilaisille käyttäjille täysin saavutettavia verkkopalveluita.

Tule FIBS ja Vamlasin tilaisuuteen

  • kuulemaan, miten yritykset voivat tarkastella digitalisaation tuomia mahdollisuuksia saavutettavuuden lisäämiseksi ja esteettömyyden torjumiseksi työpaikoilla ja palveluissa, sekä
  • oppimaan, miten toimintatapoja lähestytään ja arvioidaan DfA-periaatteiden mukaisesti sekä edistetään toimintojen saavutettavuutta ja esteettömyyttä. 

Iltapäivän aikana tutustutaan Design for All –lähestymistapaan Kuuloliiton Sami Virtasen johdolla. Digi/verkkopalvelujen saavutettavuutta ja sen arviointia avaa Petteri Alinikula Avaavasta. OP Pankin Heli Jeskanen kertoo, miten digitaalista saavutettavuutta on pankin verkkopalveluissa lisätty ja miksi siihen on panostettu jo vuosia. Lopuksi kuullaan kokemusasiantuntijan ja käyttäjän kommenttipuheenvuoro, millaista on olla mukana kehittämässä palveluita.

 ”Digitaalisessa maailmassa hyvin suunniteltu digitaalinen palvelu on kaikkien käytettävissä. Niinpä digitaalisessa maailmassa vammaisuus voidaan poistaa. Mikä mahtava mahdollisuus! Toisaalta huonolla suunnittelulla saadaan kenestä tahansa vammainen.” Asiantuntija Petteri Alinikula, Avaava

 

sosiaalinenv_pun2.png 

talous sin2

kehityspalv_vihr2.png

verkostot_harm2.png

koulutus_pun2.png

globaalikehitys_sin2.png

tietopalv vihr2

 

Ohjelma

Ohjelma julkaistaan myöhemmin 

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivä

Maanantai 27.11.2017 

Aika

Klo 12.30-15.00 - ohjelma alkaa klo 13.00

Paikka

Business Meeting Park Campus, Forum Kukontori, Yrjönkatu 29 C, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Osallistumismaksut

Tilaisuus on avoin ja maksuton FIBSin jäsenille. Mukaan mahtuu maksimissaan 30 osallistujaa. Otamme mukaan ensisijaisesti osallistujia vähintään 30 henkeä työllistävistä organisaatioista. Jos organisaatiosi ei ole vielä FIBSin jäsen, mutta haluaisin osallistua tilaisuuteen, ota yhteyttä Riikka Leppäseen, riikka.leppanen(at)fibsry.fi

Lisätietoja

Aulikki Sippola, p. 040 172 5501, aulikki.sippola(at)fibsry.fi

Yhteistyössä mukana

vamlaslogo_kopio.jpg 

Tilaisuuden esitykset

Esitykset löydät tilaisuuden jälkeen FIBSin tietopankista klikkaamalla ohjelmassa olevaa otsikkoa (vain FIBSin jäsenille, edellyttää käyttäjätunnusta).

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä

Takaisin

Additional information