TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

TakaisinKaikki tilaisuudet

Ratkaisupaja: Vammaiset ihmiset työelämässä ja asiakkaina

pexels-photo-337142 (kopio).jpg

Miten sokean tai heikkonäköisen kuluttajan tulisi shoppailla verkkokaupassa, jos hän ei voi käyttää sitä muiden aistiensa varassa? Miten liikuntarajoitteisen ihmisen pitäisi hyödyntää elämyspalveluita, jos hän ei pääse liikkumaan pyörätuolin tai kävelysauvojen kanssa? Tarvitseeko asiantuntijan kuulla? Voisiko työtehtäviä räätälöidä niin, että kaikille ihmisille löytyisi juuri heidän osaamistaan vastaavaa työtä?

Lähes 20 % maailman väestöstä on vammaisia näkö-, kuulo-, liikunta-, kehitys- tai muun vammansa perusteella. Näillä ihmisillä voi olla tarjottavanaan ainutlaatuisia näkökulmia liiketoiminnan kehittämiseen, asiakaspalveluun ja tuotteiden suunnitteluun. Yritysten kannattaisikin huomioida heidät työntekijöinä, asiantuntijoina ja asiakkaina entistä kattavammin

Lukuisat tutkimukset (esim. McKinsey & Company ja Forbes) todistavat, että erilaiset taustat, osaaminen ja ominaisuudet lisäävät tiimien luovuutta, innovatiivisuutta ja tuloksellisuutta. Eri taustaiset työntekijät osaavat tarkastella liiketoimintaa uudesta näkökulmasta ja huomioida tuotekehityksessä laajemman kuluttajajoukon tarpeet.

Yritysten kannattaisikin panostaa kaikkien osallisuutta lisäävään rekrytointiin ja johtamiskäytäntöihin paitsi yrityksen omissa toimipisteissä Suomessa, myös globaalisti ulkomaisilla markkinoilla ja tuotantoketjun läpi. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin vahvasta liiketoimintahyödystä: neljännes maailman väestöstä kannattaa ottaa mukaan liiketoimintaan työntekijöinä ja asiakkaina.

FIBSin uusimman yritysvastuututkimuksen mukaan 79 % kyselyyn vastanneista yrityksistä edistää liiketoiminnassaan henkilöstön tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta, ja reilu viidennes huomioi esteettömyys- ja Design for All –näkökulmat osana tuote- ja palvelutarjontaansa.

Monimuotoisuusjohtamiseen panostetaan toimialarajojen yli. Miten sinun yrityksesi huomioi monimuotoisen henkilöstön ja asiakaskunnan tarpeet?

Jos etsit uusia tapoja rekrytoida ja johtaa sekä myydä tuotteita ja palveluita kaikille potentiaalisille asiakkaillenne, tämä FIBSin ja Vamlasin ratkaisupaja on suunnattu juuri Sinulle.

Aamupäivän aikana voit kysyä ja keskustella itseäsi askarruttavista teemaan liittyvistä kysymyksistä ja kuulet

  • konkreettisia vinkkejä vammaisten ihmisten huomioimiseen työntekijöinä ja kuluttajina
  • inspiroivia yritysesimerkkejä
  • monimuotoisen henkilöstön liiketoimintahyödyistä
  • keskeisistä työkaluista, joiden avulla yritykset voivat huomioida vammaisten tarpeet, rakentaa tasa-arvoista työelämää ja tehdä parempaa liiketoimintaa
  • vammaisten tarpeista ja heidän kohtaamistaan haasteista työelämässä

Tilaisuudessa Vamlasin projektipäällikkö ja työhönvalmennuksen asiantuntija Pauli Leinonen tutustuttaa kuulijat keskeisiin työkaluihin ja toimintatapoihin, jotka edistävät vammaisten henkilöiden työhönottoa ja osallistavan työkulttuurin luomista. Brittiläisen vammaisjärjestö Shaw Trustin toiminnanjohtaja Roy O’Shaugnessy jakaa kokemuksia ja oppeja siitä, miten brittiläiset yritykset ovat työllistäneet vammaisia henkilöitä ja luoneet osallistavaa työkulttuuria, mikä siinä on mennyt hyvin ja missä olisi vielä parannettavaa. Linnanmäen henkilöstöjohtaja Elina Örthén puolestaan kertoo, miksi ja miten Linnanmäki on panostanut monimuotoisen työyhteisön rakentamiseen. Tilaisuuden työpajaosuudessa pureudutaan vammaisten ihmisten työelämässä kokemiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin Vamlasin kokemusasiantuntijoiden johdolla.

Kenelle

Tilaisuus on suunnattu FIBSin jäsenille. Mukaan mahtuu maksimissaan 20 osallistujaa. Otamme mukaan ensisijaisesti osallistujia vähintään 30 henkeä työllistävistä organisaatioista. Jos organisaatiosi ei ole vielä FIBSin jäsen, mutta haluaisit osallistua tilaisuuteen, ota yhteyttä Riikka Leppäseen, riikka.leppanen(at)fibsry.fi.

#DCFinland

 

sosiaalinenv_pun2.png

talous sin2

kehityspalv_vihr2.png

verkostot_harm2.png

koulutus_pun2.png

globaalikehitys_sin2.png

tietopalv vihr2

 

Ohjelma

8.30  Ilmoittautuminen ja kahvit

9.00  Tilaisuus alkaa

Tervetuloa!
Riikka Leppänen, yritysvastuukoordinaattori, FIBS & Pauliina Lampinen, toiminnanjohtaja, Vamlas

Keynote: Experiences and case studies from the UK: How to include people with disabilities to your company’s staffing and customer base?
Roy O’Shaughnessy, Chief Executive Officer, Shaw Trust

Vammaiset ihmiset työntekijöinä ja asiakkaina: kokemuksia Suomesta
Pauli Leinonen & Minna Tarvainen, Vamlas

Yritysesimerkki: Monimuotoinen työyhteisö Linnanmäen vahvuutena
Elina Örthén, henkilöstöjohtaja, Lasten päivän säätiö / Linnanmäki

Työpaja: Miten vammaisten ihmisten osallistaminen tapahtuu käytännössä?
Vamlasin kokemusasiantuntijat ja asiantuntijat fasilitaattoreina

11.30 Tilaisuus päättyy

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivä

Torstai 21.9.2017

Aika

Klo 8.30-11.30 - ohjelma alkaa klo 9.00

Paikka

Business Meeting Park Campus, Forum Kukontori, Yrjönkatu 29 C, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Osallistumismaksut

Tilaisuus on avoin ja maksuton FIBSin jäsenille

Lisätietoja

Riikka Leppänen, puh. 044 973 9963, riikka.leppanen(at)fibsry.fi

Yhteistyössä mukana

vamlaslogo (kopio).jpg   UMlausekeFIvari.jpeg  

Ratkaisupajat ovat osa FIBSin Kestävän kehityksen tavoitteet yritysten arvoketjuissa –hanketta, joka toteutetaan ulkoministeriön tuella.

Tilaisuuden esitykset

Esitykset löydät tilaisuuden jälkeen FIBSin tietopankista klikkaamalla ohjelmassa olevaa otsikkoa (vain FIBSin jäsenille, edellyttää käyttäjätunnusta).

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen täällä 

Takaisin

Lisätietoja