TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

TakaisinKaikki tilaisuudet

Ihmisoikeusvalmennus PK-yrityksille

kankaat verkko

Ihmisoikeudet ovat nousseet viime vuosina yritysten olennaisimmaksi vastuullisuusteemaksi niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Yritysten sidosryhmät asiakkaista rahoittajiin odottavat enenevissä määrin, että yritykset hallitsevat riskinsä ja minimoivat kielteiset vaikutuksensa toimintansa piirissä oleviin ihmisiin, koko toimitusketjun pituudelta tuoteturvallisuudesta työntekijöiden työoloihin, ja myös niissä maissa, joissa ihmisoikeuksiin liittyvät lait ja toimintatavat ovat puutteellisia.

Taatakseen riskivapaan ja kannattavan liiketoiminnan, kaikkien yritysten, koosta ja toimialasta riippumatta, on ymmärrettävä sidosryhmiensä odotukset, oman toimintansa nykyiset kipukohdat sekä kehitystyöhön parhaiten soveltuvat työkalut.

FIBS järjestää syksyllä 2017 pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun ihmisoikeusvalmennuksen, jonka tavoittena on tarjota perustietoa ihmisoikeuksista ja niiden merkityksestä liiketoimiminnassa sekä auttaa yrityksiä pääsemään alkuun ihmisoikeuksiin liittyvien käytäntöjen kehitystyössä. Valmennus perustuu kansainvälisiin YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskeviin ohjaaviin periaatteisiin.

Tässä valmennuksessa saat

  • Kokonaiskuvan ihmisoikeuksien sisällöstä ja merkityksestä liiketoiminnassa
  • Tietoa siitä, mitä toimenpiteitä YK:n kansainväliset yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevat ohjaavat periaatteet edellyttävät kaikilta yrityksiltä
  • Työkaluja ja tukea ihmisoikeuksia koskevan vaikutus- ja riskiarvioinnin tekoon
  • Opastusta ihmisoikeuksien integroimiseksi koko liiketoimintaan
  • Vinkkejä sisäiseen ja ulkoiseen ihmisoikeusviestintään, mukaan luettuna kriisitilanteet
  • Mahdollisuuden verkostoitua ja vaihtaa tietoa ja käytännön kokemuksia muiden yritysten kanssa 
kansi 02022017 2  

Valmennus on suunnattu valmistusta, myyntiä tai hankintaa pääasiallisesti harjoittaville FIBSin pienille ja keskisuurille jäsenyrityksille (koon määrittelyssä noudatetaan FIBSin jäsenmaksuluokkien rajoja).

Valmennukseen ovat tervetulleita asiantuntijat, päälliköt ja operatiivinen johto kaikista eri liiketoimintafunktioista (esim. yritysvastuu, viestintä, hankinta, riskienhallinta ja HR). Mukaan otetaan enintään 10 yritystä.

Tarkempia tietoja valmennuksen ohjelmasta ja ilmoittautumislomakkeen löydät alta - lataa myös valmennuksen esite käyttöösi.

 

koulutus harm2

kehityspalv_harm2.png

sosiaalinenv harm2

verkostot_harm2.png

globaalikehitys harm2

tietopalv harm2

lait harm2

 

Ohjelma ja kouluttajat

Valmennus on interaktiivinen ja sisältää asiantuntijaluentojen lisäksi yrityskohtaisia tehtäviä ja ryhmäkeskusteluja sekä luottamuksellisia keskusteluja osallistujien kesken. Valmennuksen osallistuvien yritysten on täytettävä lyhyt kysely ennen valmennuksen alkua puolen vuoden päästä sen päätyttyä. Jokaiseen valmennuspäivään tulee osallistua 2 osallistujaa / yritys.

Valmennuksen toteuttaa FIBS yhteistyössä kansainväliseen oikeuteen erikoistuneen juristin ja tutkija-asiantuntijan, OTT, DES Merja Pentikäisen kanssa. Valmennuksen viestintätyöpajan kouluttajina ovat asiakasjohtaja Lotta Suistoranta (Mainostoimisto Tasku) ja konsultti Sari Kuvaja (Sari Kuvaja Signals). Näiden lisäksi valmennustilaisuuksissa on mukana puhujavieraita yrityksistä ja eri asiantuntijaorganisaatioista.

Valmennuspäivien ajankohdat ja sisältö:

Perjantai 1.9.2017 klo 8.30–14.30
Ihmisoikeudet – taustasta ja sisällöstä sekä ihmisoikeudet yritystoiminnassa

• Mitä ihmisoikeudet ovat ja millaiseen historialliseen kehitykseen ihmisoikeudet liittyvät
• Millaisia normeja on olemassa ja mitä tahoja normit sitovat
• Miten ihmisoikeudet liittyvät liiketoimintaan ja velvoittavat yrityksiä
• YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevat ohjaavat periaatteet

Perjantai 15.9.2017 klo 8.30–14.30
Yrityksen velvoite kunnioittaa ihmisoikeuksia ja huolellisuus eli due diligence –periaate; yritystoiminnan ihmisoikeusvaikutukset ja –riskit

• Due diligence –periaatteesta yleisesti kansainvälisessä ja kansallisessa oikeudessa
• YK:n ohjaavien periaatteiden mukainen due diligence –prosessi
• Ihmisoikeusvaikutusten ja –riskien arviointi

Perjantai 29.9.2017 klo 8.30–14.30
Riskiarvioinnista käytäntöön: ihmisoikeuksien integroiminen yrityksen toimintoihin

• Miten yritys voi välttää ihmisoikeusriskien toteutumisen?
• Yrityskohtainen ihmisoikeusstrategia: merkitys ja sisältö
• Ihmisoikeuksien integrointi liiketoimintaan ja eri liiketoimintafunktioiden rooli prosessissa
• Liiketoiminnan vaikutuspiiri ja vastuun ulottaminen toimitusketjuihin
• Työkalut: ohjeistukset, standardit, hyvät käytännöt

Perjantai 13.10.2017 klo 8.30–14.30
Ihmisoikeuksien toteutumisen seuranta, raportointi, viestintä ja korjaustoimenpiteet

• Valmiudet ihmisoikeusviestintään – työpaja
• Seurantajärjestelmät ja valitusmekanismit
• Ihmisoikeuksia koskeva raportointi ja viestintä
• Varautuminen ihmisoikeusriskien toteutumiseen ja toiminta riskien toteutuessa

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivät

1.9. ; 15.9. ; 29.9. ; 13.10.

Aika

Klo 8.30-14.30

Paikka

Business Meeting Park Kukontori, Yrjönkatu 23 B, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Osallistumismaksut

Valmennuskurssi on avoin ja maksuton FIBSin pienille ja keskisuurille yritysjäsenille

Viimeinen ilmoittautumispäivä

1.8.2017

Peruutusehdot

Valmennuskurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua veloituksetta valmennuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Ilmoittautumisajan päättymisajankohta ilmoitetaan tapauskohtaisesti. Mikäli osallistuminen valmennukseen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme peruutuksesta 200 € (+ alv) / koulutuspäivä. Peruuttamattomista tai myöhemmin kuin 48 tuntia ennen valmennuspäivää tehdyistä peruutuksista veloitamme 400 € (+ alv) / koulutuspäivä. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai mikäli osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este.

FIBS pidättää oikeuden ohjelman ja valmennuksen järjestämispaikan muutoksiin sekä tilaisuuden peruutukseen esimerkiksi jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi. FIBS ei korvaa osallistujalle jo mahdollisesti syntyneitä matka- tai muita kuluja, mikäli valmennus joudutaan perumaan esimerkiksi kouluttajan tai esiintyjän sairastumisen vuoksi. Peruutettu valmennus pyritään ensisijaisesti järjestämään toisena ajankohtana.

Lisätietoja

Helena Kekki, päällikkö, FIBS, p. 050 345 1966, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteistyössä

 

Ihmisoikeusvalmennus on osa FIBSin Kestävän kehityksen tavoitteet yritysten arvoketjuissa –hanketta, joka toteutetaan ulkoministeriön tuella 

Ilmoittautuminen

Valmennukseen voi ilmoittautua valmistusta, myyntiä tai hankintaa pääasiallisesti harjoittavat FIBSin pienet ja keskisuuret jäsenyritykset.

Kuhunkin valmennuspäivään tulee osallistua 2 osallistujaa / yritys, mutta riittää että yksi henkilö yrityksestä ilmoittautuu valmennukseen. Toivomme, että jokaisesta yrityksestä yksi henkilö on mukana jokaisella valmennuskerralla, toinen voi olla vaihtuva osallistuja valmennuspäivän sisällön ja teeman mukaan. Valmennukseen osallistuvien yritysten tulee vastata lyhyeen FIBSin kyselyyn ennen valmennuksen aloitusta sekä puolen vuoden päästä sen päätyttyä.

Etunimi*
Sukunimi*
Titteli*
Organisaatio*
Organisaatiomme on FIBSin jäsen*
Perustele, miksi teidän yrityksenne pitäisi valita valmennukseen
Nimeni saa julkaista
Pakolliset kentät
* merkityt kentät ovat pakollisia

Takaisin

Lisätietoja