TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

Kaikki tilaisuudet

Luontopääomavalmennus 2017

luontotaynna.png

Luontopääoma tarkoittaa kaikkia palveluita ja hyötyjä, joita yritys saa luonnosta, sekä niitä positiivisia ja negatiivisia vaikutuksia, joita yrityksillä on luontoon. Jokainen yritys haluaa kasvattaa arvoaan, olla tehokkaampi ja parantaa päätöksentekoaan. Mikäli luontopääomaa ei sisällytetä yrityksen päätöksentekoon, on todennäköistä, että yritykseltä jää merkittäviä riskejä ja mahdollisuuksia huomioimatta.

FIBSin Luontopääomavalmennuksen tavoitteena on auttaa yrityksiä huomioimaan luontopääoma liiketoiminnassaan. Valmennus on jatkoa vuodesta 2014 alkaen järjestetylle FIBSin Biodiversiteetin Master Class -valmennukselle. Valmennuksen sisältö on uusittu vastaamaan entistä paremmin liiketoiminnan tarpeita hyödyntämällä vuonna 2016 julkaistua kansainvälistä Natural Capital Protocol -ohjeistoa. Valmennus perustuu WBCSD-yritysvastuuverkoston luomaan Business Ecosystem Training –ohjelmaan.

Tässä valmennuksessa saat:

  • Kattavaa tietoa luonnon monimuotoisuudesta ja ekosysteemipalveluista, sekä eritysesti yhteyksistä ja riippuvuussuhteista luonnon ja liiketoiminnan välillä
  • Oppeja ja työkaluja liiketoiminnan luontovaikutusten tunnistamiseen, arviointiin ja mittaamiseen, sekä luontopääomaan liittyvään riskienhallintaan
  • Laajemman ymmärryksen ympäristövastuusta kokonaisuutena, erityisesti ilmastovaikutusten ja luontovaikutusten yhteyksistä
  • Työkaluja biodiversiteetin ja ekosysteemipalvelujen arvottamiselle omassa yrityksessä
  • Ohjeistusta luontovaikutusten raportointiin
  • Tietoa liiketoiminnan haitallisten vaikutusten vähentämisestä ja hallinnasta: kompensaatio osana biodiversiteetin ja ekosysteemipalveluiden hyödyntämistä ja turvaamista
  • Tukea ympäristöviestintään: kuinka viestit uskottavasti ympäristöön liittyvistä teoista
  • Mahdollisuuden verkostoitua ja vaihtaa tietoa ja käytännön kokemuksia muiden yritysten kanssa

lpov17.png

Lataa esite käyttöösi

 

5-päiväinen valmennus on suunnattu FIBSin jäsenyrityksille, joilla on suora tai epäsuora riippuvuussuhde luontoon, ja jotka oman toimintansa kautta vaikuttavat luontoon ja ympäristöön. Valmennukseen ovat tervetulleita asiantuntijat, päälliköt ja operatiivinen johto kaikista eri liiketoimintafunktioista (esim. yritys- ja ympäristövastuu, viestintä, hankinta ja riskienhallinta). Mukaan otetaan enintään 10 yritystä. Jokaiseen valmennuspäivään tulee osallistua 1-3 osallistujaa / yritys. Toivomme, että jokaisesta yrityksestä yksi henkilö on mukana jokaisella valmennuskerralla, toiset voi olla vaihtuvia osallistujia valmennuspäivän sisällön ja teeman mukaan, viestintätyöpajan osalta on suositeltavaa, että yksi osallistujista on yrityksen viestintäyksikön edustaja.

 

Twitter_logo_blue_2016 (kopio).jpg  

#luontopääoma

FIBS on järjestänyt luontopääomavalmennusta vuodesta 2014 alkaen. Valmennukseen on osallistunut tähän mennessä kaikkiaan 29 yritystä, ja saadun palautteen perusteella se on koettu erittäin hyödylliseksi yritysten kehitys-, riskienhallinta- ja vastuullisuustyön kannalta:

”Olen saanut kurssilta todella paljon, paljon enemmän kuin ikinä olisin voinut kuvitella. Ihan mieletön kokemus, en tiedä miten tästä voisin kiittää.”
”Itse olen iloinen siitä, että tämä on yhteisen tekemisen paikka. Olen tosi tyytyväinen. Johtokin on saatu kurssin takia liikkeelle.”
”Kiinnostava ja antoisa kurssi, erityisesti pidin keskusteluista. Erinomainen verkostoitumismahdollisuus.”
”Kurssin suuri anti oli kuulla muiden kurssilaisten esimerkkejä ja keissejä. Tällaista ei muualla ole.”

Tietoa valmennuksiin osallistuneiden yritysten luontoon liittyvistä ratkaisuista ja käytännöistä löydät julkaisuista "Luonnosta liiketoimintaan ja takaisin" (2016), "Yritysvastuun uusi musta" (2015) ja "Lisäarvoa luonnosta ympäristöä säästäen" (2014), jotka voit ladata käyttöösi Julkaisut-sivulta.

Ohjelma & kouluttajat

Valmennus on interaktiivinen ja sisältää asiantuntijaluentojen lisäksi yrityskohtaisia tehtäviä ja ryhmäkeskusteluja sekä luottamuksellisia keskusteluja osallistujien kesken. Näiden lisäksi valmennustilaisuuksissa on mukana puhujavieraita yrityksistä ja eri asiantuntijaorganisaatioista. Valmennuksen toteuttaa FIBS yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Viestintätyöpajan kouluttajana toimii asiakasjohtaja Lotta Suistoranta (Mainostoimisto Tasku).

   

ympvastuu_vihr2.png

koulutus_vihr2.png

kehityspalv_vihr2.png

tietopalv vihr2

sosiaalinenv_vihr2.png

 

Valmennuspäivien ajankohdat ja sisältö:

Torstai 4.5.2017 klo 8.30-14.00
Yritystoiminnan ja biodiversiteetin sekä ekosysteemipalvelujen välisen suhteen ymmärtäminen

Tiistai 30.5.2017 klo 8.30-14.00
Yrityksen liiketoiminnan vaikutukset ja riippuvuus biodiversiteetistä ja ekosysteemipalveluista -tunnistaminen, arviointi ja mittaaminen, sekä tuotteistaminen

Tiistai 5.9.2017 klo 8.30-14.00
Natural Capital Protocol: ohjeistusta luontopääoman arvottamiseen yrityksessä ja luontovaikutusten raportointi

Tiistai 24.10.2017 klo 8.30-14.00
Viestintätyöpaja: Kuinka luonnosta viestitään tehokkaasti sekä sisäisesti että ulkoisesti?

Torstai 16.11.2017 klo 8.30-14.00
Haitallisten vaikutusten vähentämisen ja hallinnan keinoja –Kompensaatio osana biodiversiteetin ja ekosysteemipalvelujen hyödyntämistä ja turvaamista

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivät

4.5., 30.5., 5.9., 24.10. ja 16.11.

Aika

Klo 8.30-14.00

Paikka

Business Meeting Park, Yrjönkatu 23 B, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Viimeinen ilmoittautumispäivä

20.4.2017

Osallistumismaksut

Valmennus on avoin ja maksuton FIBSin jäsenyrityksille

Peruutusehdot

Valmennukset täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei muuta valintakriteeriä ole erikseen kerrottu ilmoittautumisen yhteydessä. Valmennuksiin ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumalla useasta päivästä koostuvaan valmennuskokonaisuuteen sitoudut osallistumaan kokonaisuuden kaikkiin valmennuskertoihin. Osallistumisen voi perua veloituksetta valmennuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Mikäli osallistuminen valmennukseen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme peruutuksesta 200 € (+ alv) / koulutuspäivä. Peruuttamattomista tai myöhemmin kuin 48 tuntia ennen valmennuspäivää tehdyistä peruutuksista veloitamme 400 € (+ alv) / koulutuspäivä, peruutusmaksu veloitetaan myös, mikäli yrityksestä ei osallistu kukaan johonkin valmennuspäivään. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai mikäli osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este.

FIBS pidättää oikeuden osallistumismaksujen, ohjelman ja tilaisuuden järjestämispaikan muutoksiin sekä tilaisuuden peruutukseen esimerkiksi jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi. FIBS ei korvaa osallistujalle jo mahdollisesti syntyneitä matka- tai muita kuluja, mikäli tilaisuus joudutaan perumaan esimerkiksi kouluttajan tai esiintyjän sairastumisen vuoksi. Peruutettu tilaisuus pyritään ensisijaisesti järjestämään toisena ajankohtana, mikäli tämä ei ole mahdollista, FIBS palauttaa mahdollisen jo maksetun osallistumismaksun.

Lisätietoja

Anna Lemström, p. 050 525 6110, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Valmennuksen mahdollistaa

YM_logo_rgb.jpg 

Ilmoittautuminen

Valmennukseen voivat ilmoittautua FIBSin jäsenyritysten asiantuntijat, päälliköt ja operatiivinen johto eri liiketoiminnoista. Kuhunkin valmennuspäivään tulee osallistua 1-3 osallistujaa / yritys, mutta riittää että yksi henkilö yrityksestä ilmoittautuu valmennukseen. Toivomme, että jokaisesta yrityksestä yksi henkilö on mukana jokaisella valmennuskerralla, muut voivat olla vaihtuvia osallistujia valmennuspäivän sisällön ja teeman mukaan, viestintätyöpajan osalta on suositeltavaa, että yksi osallistujista on yrityksen viestintäyksikön edustaja.

Valmennuskurssi on täynnä.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt

Takaisin

Additional information