TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

TakaisinKaikki tilaisuudet

Ihmisoikeusvalmennus elintarvikealan yrityksille 1

teenpoimijat kopio

Tiedätkö, miten ihmisoikeudet toteutuvat yrityksesi toimitusketjujen alkupäässä?

elintarvikeyritykset 2

Lataa esite käyttöösi

 

Yritysten sidosryhmät asiakkaista rahoittajiin odottavat enenevissä määrin, että yritykset hallitsevat riskinsä ja minimoivat kielteiset vaikutuksensa toimintansa piirissä oleviin ihmisiin. Vastuu ulottuu koko toimitusketjuun eli myös maihin, joissa ihmisoikeuksiin liittyvät lait ja toimintatavat ovat puutteellisia. Oman liiketoiminnan ihmisoikeusvaikutusten tunteminen voikin tuoda kilpailuetua ja parantaa riskien hallintaa, yrityksen koosta riippumatta.

Tämä valmennus on suunnattu elintarvikealan yrityksille, joilla on ostoja tai tuotantoa kansainvälisillä markkinoilla. Valmennuksen tavoitteena on tukea elintarvikealan yrityksiä kartoittamaan oman toimintansa kipukohtia ja tarjota työkaluja niiden liennyttämiseen. Valmennuksen tarjoavat FIBS ja Reilu kauppa ry.

Valmennus on kaksiosainen: 28.4. järjestettävässä ensimmäisessä valmennuksessa käydään läpi perusteet ihmisoikeuksista liiketoiminnassa ja 2.6. järjestettävässä toisessa valmennuksessa syvennetään ensimmäisen valmennuksen tietoja. Voit osallistua molempiin valmennuksiin tai vain toiseen, kumpaankin valmennukseen tulee ilmoittautua erikseen, lisätietoa sekä ilmoittautumislomakkeen 2.6. järjestettävään valmennukseen löydät täältä.

Ohjelma & kouluttajat

Valmennus on vuorovaikutteinen ja sisältää asiantuntija-alustusten lisäksi tehtäviä ja luottamuksellisia keskusteluja osallistujien kesken. Valmennuksessa kuullaan myös käytännön esimerkkejä yritysten kokemuksista ja ratkaisuista. Kouluttajina toimivat pääasiassa FIBSin sekä Reilun kaupan asiantuntijat.

Valmennus 1 on suunnattu yrityksille, jotka haluavat oppia perusteet ihmisoikeuksien merkityksestä liiketoiminnassa, ja jotka eivät vielä ole ryhtyneet arvioimaan toimintansa ihmisoikeusvaikutuksia ja –riskejä. Valmennus toimii pohjana toisen päivän syventävälle valmennukselle.

Tässä valmennuksessa saat:

  • Kokonaiskuvan ihmisoikeuksien merkityksestä omassa liiketoiminnassasi
  • Opastusta siihen, minkälaisia toimia YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevat periaatteet edellyttävät sinun yritykseltäsi
  • Eväitä ja työkaluja ihmisoikeuksia koskevan vaikutus- ja riskiarvioinnin tekemiseksi omassa toiminnassasi ja alihankintaketjussasi

Valmennuspäivien tarkempi ohjelma jaetaan osallistujille lähempänä ajankohtaa. Parhaimman hyödyn valmennuksesta saat varaamalla muutaman hetken ennen valmennuspäiviä lähetettäviä ennakkotehtäviä varten.

 

toimitusketjut_vihr2.png

globaalikehitys_vihr2.png

ympvastuu_vihr2.png

sosiaalinenv_vihr2.png

talous vihr2

koulutus_vihr2.png

kehityspalv_vihr2.png

tietopalv vihr2

verkostot_vihr2.png

 

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivät

Perjantai 28.4.2017

Aika

Klo 8.30-15.00 - ohjelma alkaa klo 9.00

Paikka

Business Meeting Park Kukontori, Yrjönkatu 23 B, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Viimeinen ilmoittautumispäivä

28.3.2017

Osallistumismaksut

Valmennus on avoin ja maksuton elintarvikealalla päätoimisesti toimiville yrityksille

Peruutusehdot

Osallistumisen voi perua veloituksetta valmennuksen viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Ilmoittautumisajan päättymisajankohta ilmoitetaan tapauskohtaisesti. Mikäli osallistuminen valmennukseen perutaan viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme peruutuksesta 200 € (+ alv) / koulutuspäivä. Peruuttamattomista tai myöhemmin kuin 48 tuntia ennen valmennuspäivää tehdyistä peruutuksista veloitamme 400 € (+ alv) / koulutuspäivä. Peruutusmaksua ei peritä sairaustapauksissa tai mikäli osallistujalla on muu ylitsepääsemätön este.

FIBS pidättää oikeuden ohjelman ja valmennuksen järjestämispaikan muutoksiin sekä tilaisuuden peruutukseen esimerkiksi jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi. FIBS ei korvaa osallistujalle jo mahdollisesti syntyneitä matka- tai muita kuluja, mikäli valmennus joudutaan perumaan esimerkiksi kouluttajan tai esiintyjän sairastumisen vuoksi. Peruutettu valmennus pyritään ensisijaisesti järjestämään toisena ajankohtana.

Lisätietoja

Helena Kekki, päällikkö, FIBS, p. 050 345 1966, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tytti Nahi, vaikuttamistyön päällikkö, Reilu kauppa ry, p. 040 772 4247, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteistyössä

rajattu su vih 2        

Ilmoittautuminen

Yritys voi osallistua omasta tilanteestaan riippuen joko yhteen tai kumpaankin valmennuspäivään. Osallistumalla molempiin tilaisuuksiin saat kokonaisvaltaisen kuvan siitä, mitä yrityksiltä edellytetään. Suosittelemme, että kumpaankin valmennuspäivään osallistuisi kaksi henkilöä / yritys. Mukaan mahtuu yhteensä 20 osallistujaa, mikäli ilmoittautuneita on tätä enemmän, osallistujat valitaan motivaation perusteella: perustele ilmoittautumislomakkeessa miksi juuri teidän yrityksenne pitäisi valita tähän valmennukseen. Mikäli haluat osallistua myös 2.6. järjestettävään valmennukseen, muistathan ilmoittautua siihen erikseen täällä.

Etunimi*
Sukunimi*
Titteli*
Organisaatio*
Organisaatiomme on FIBSin jäsen*
Perustele, miksi teidän yrityksenne pitäisi valita valmennukseen
Nimeni saa julkaista
Pakolliset kentät
* merkityt kentät ovat pakollisia

Takaisin

Lisätietoja