TILAISUUDET

Flat View
Vuosinäkymä
Kuukausinäkymä
Kuukausinäkymä
Weekly View
Viikkonäkymä
Daily View
Tänään
Categories
Kategorianäkymä
Search
Etsi

Kaikki tilaisuudet

Breaking the barriers for inclusion - Monimuotoisuusverkoston vuosiseminaari 2015

lasi 

FIBSin monimuotoisuusverkosto juhlii kolmivuotista taivaltaan jo perinteeksi muodostuneen ja suosiota saavuttaneen vuosiseminaarin merkeissä.

Tämän vuoden päätapahtuma keskiviikkona 7.10.2015 klo 14-17 koskettaa ajankohtaisuudellaan ja murtaa ajattelutapoja - tervetuloa mukaan!

   monimuotoisuus_rajattu_kopio.jpg

Kuulemme seminaarissa puhujia Suomesta ja maailmalta, jotka herättävät miettimään, miksi muutosta tarvitaan, mikä sen voi estää tai mahdollistaa. Verkosto juhlii myös kolmivuotista taivaltaan ja tapahtumassa juhlistetaan monimuotoisuussitoumuksen uusia allekirjoittajia: kaikille kuluneen vuoden aikana verkostoon liittyneille (ja 30.9.2015 mennessä liittyville) ojennetaan verkoston diplomit.

Keskustelu moniarvoisesta ja kilpailukykyisestä Suomesta käy tällä hetkellä kiihkeänä. Aidon moniarvoisuuden tiellä on kuitenkin monia esteitä, joiden takia työelämämme laatu ja tuottavuus kärsivät. Osaamispotentiaalina monimuotoisuus laajasti ottaen tai sen hyödyntäminen uudenlaisina, erilaisina tapoina ja ajatusmalleina ovat meillä toistaiseksi ’lapsenkengissä’. Näin ollen myöskään hyödyt (innovatiivisuus, tehokkuus, kustannussäästöt) eivät pääse realisoitumaan suomalaisyrityksissä.

Iltapäivän aikana kuulemme, miksi hyvinkin erilaisilla toimialoilla toimivat yritykset ovat muutoksen polulle lähteneet ja miten tietoisesti toimintatapoja voidaan muuttaa. Kuulemme myös kansainvälistä tutkimusta siitä, miten yritysten valtarakenteet toimivat ja miten eriarvoisuutta voidaan johtamisessa vähentää. Mitä on hyvä tiedostaa kun kaikille sopivaa ja kannustavaa työyhteisöä rakennetaan? Kenties puheenvuorojen aikana heräämme huomaamaan, että innovatiivisuuteen perustuva, kaikkien osaamista ja potentiaalia hyödyntävä yhteiskunta onkin jo ympärillämme, mutta oma yrityksemme on jämähtynyt menneeseen.

Tapahtumaa emännöi Skanska.

Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti liiketoiminnan kehittämisen, HR:n ja yritysvastuun ammattilaisille, mutta on kaikille avoin ja maksuton. Tervetuloa mukaan!


FIBSin monimuotoisuusverkoston jäsenet ovat sitoutuneet edistämään moniarvoisuutta tukevaa liiketoimintaa ja kehittämään omaa vastuullista johtamistaan allekirjoittamalla monimuotoisuussitoumuksen. Verkostoon kuuluu jo lähes 70 yritystä ja yhteisöä, ja FIBSin jäsenet voivat liittyä mukaan maksutta.

Ohjelma

13.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

14.00 Ohjelma alkaa

Tervetulosanat
Mikko Routti, Toiminnanjohtaja, FIBS

Isännän tervehdys
Tuomas Särkilahti, Toimitusjohtaja, Skanska

Monimuotoisuusjohtamisen ajankohtaiset trendit Suomessa & verkoston kulunut vuosi
Riina Kasurinen & Aulikki Sippola, FIBS

Breaking the barriers for inclusion – why and how?
Annette Risberg, Ph.D., Associate professor, Copenhagen Business School

"Inclusive workplaces are thriving workplaces”, says Annette, but there are numerous obstacles to confront. Practice and research show that diverse companies and organisations perform better than other companies in certain aspects. Drawing on examples from different industries and settings the presentation will point to the need for diversity, why it should be implemented in organisations as well discussing what benefits come with it.

Monimuotoinen ja hyväksyvä työyhteisö menestyksen edellytyksenä
Kirsi Mettälä, Henkilöstöjohtaja, Skanska

"Skanskassa heijastuvat ne muutokset, joita yhteiskunnassa tapahtuu" kiteyttää Skanskan henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä syynä siihen, miksi heillä on suunta kohti monimuotoisuutta hyväksyvää työyhteisöä. Mitä Skanskassa konkreettisesti on tehty ja tullaan tekemään, jotta sen kulttuuri ja työyhteisön asenne saadaan kuntoon ja tukemaan moniarvoisuutta? Kun asioita katsotaan monilta eri puolilta, tehdään parempia päätöksiä ja sekä riskit että mahdollisuudet nähdään laajemmin. Tavoitteena onkin, että kaikkia arvioidaan avoimin mielin osaamisen ja kykyjen kautta, ei ennakkokäsitysten tai sen mukaan onko mies vai nainen, insinööri vai ekonomi. 

Herätys Suomi – rohkeutta uudistumiseen!
Mikko Kuitunen, Toimitusjohtaja, Vincit

Ohjelmistotalo Vincit on rohkealla ja täysin uudenlaisella otteella ravistellut suomalaista yrityskenttää, ja yritystä pidetäänkin nyt yhtenä uuden ajan johtamisen edelläkävijöistä Suomessa. Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen keynote-puhujana kertoo ihmisläheisellä tavallaan, miten heistä on tullut tänä vuonna Suomen paras ja Euroopan kolmanneksi paras yritys. Mitä kaikkea vallankumouksellistakin on tietoisesti tehty paremman ja yhdenvertaisemman (työ)elämän sekä hyvinvoivan ja tuottavan työyhteisön kehittämiseksi?

Diplomien jako

16.30 Kuohuviinitarjoilu

17.00 Tilaisuus päättyy

Kenelle

Tilaisuus on suunnattu erityisesti henkilöstöjohtajille, -päälliköille ja -kehittäjille, yritysvastuun ammattilaisille sekä yrityksen liiketoimintojen kehittämisestä vastaaville johtajille. Tilaisuuteen ovat kuitenkin tervetulleita kaikki, jotka haluavat kuulla, miten liiketoimintaa vauhditetaan vastuullisella ja moniarvoisella johtamisella.

Aika, paikka & osallistumismaksut

Päivä

Keskiviikko 7.10.2015

Aika

14.00-17.00 - kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen

Paikka

Skanska, Nauvontie 18, Helsinki
Katso sijainti kartalla

Osallistumismaksut

Tilaisuus on avoin ja maksuton FIBSin ja monimuotoisuusverkoston jäsenille sekä muille teemasta kiinnostuneille. Mukaan mahtuu 80 ensiksi ilmoittautunutta. Peruuttamattomista ilmoittautumisista tai myöhemmin kuin 12 tuntia ennen tilaisuutta tehdyistä ilmoittautumisista veloitetaan 50 € + alv.

Yhteistyössä mukana

Skanska

 

Lisätietoja

Riina Kasurinen, puh. 050 360 3843, riina.kasurinen(at)fibsry.fi

 

Materiaalit

Tilaisuuden kuvat
Kuvaaja Julius Konttinen. Käytön yhteydessä mainittava kuvaajan nimi.

Tervetulosanat
Mikko Routti, Toiminnanjohtaja, FIBS

Monimuotoisuusjohtamisen ajankohtaiset trendit Suomessa & verkoston kulunut vuosi
Riina Kasurinen & Aulikki Sippola, FIBS

Breaking the barriers for inclusion – why and how?
Annette Risberg, Ph.D., Associate professor, Copenhagen Business School

Monimuotoinen ja hyväksyvä työyhteisö menestyksen edellytyksenä
Kirsi Mettälä, Henkilöstöjohtaja, Skanska

Herätys Suomi – rohkeutta uudistumiseen!
Mikko Kuitunen, Toimitusjohtaja, Vincit

Uudet jäsenet 2015

 

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt

Takaisin

Additional information