Maahanmuuttajia kokeiksi oppisopimuksella

 FG EI food 750x235
Kuva: Fazer

Fazerin ruokailupalveluita tuottava yksikkö Fazer Food Services työllistää Suomessa lähes 600 ravintolassa 3400 työntekijää ja Fazer Cafes työllistää Suomessa seitsemässä kahvilassa ja ravintolassa 400 työntekijää. Meillä on jatkuvaa pulaa työvoimasta ravintoloissa, etenkin ammattilaistyövoimasta.

Olemme pitkään miettineet erilaisia tapoja miten voisimme kehittää ja ratkaista jatkuvaa rekrytointihaastetta. Olemme tutkineet mahdollisuuksia kouluttaa omaa henkilöstöä, miten sitouttaa meillä vuosittain harjoittelevia ammatillisia työssäoppijoita ja miten työllistäisimme enemmän kansainvälisen taustan omaavia työntekijöitä. 

Yhtenä toimenpiteenä päätimme toteuttaa yhteistyössä Edupolin kanssa maahanmuuttajaryhmän oppisopimushankkeen, jossa tavoitteena on kouluttaa ohjelman kautta Fazerille kokkeja ravintoloihimme. Ohjelma käynnistyi keväällä 2015 ja jatkuu 2-3 vuotta.

Ohjelma on käynnistynyt loistavasti ja tuloksia saadaan ohjelman päätyttyä. Jatkamme varmasti vastaavia ohjelmia jatkossakin ja edistämme vajaakuntoisten työllistämiseen liittyvää selvitystyötä ja mahdollisuuksia sillä saralla.

------------------------------------------------------

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Yrityksen menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer haluaa, että elämä maistuisi hyvältä joka päivä.

Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli yli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee yli 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.

Toimiala: Elintarviketeollisuus ja ravintolapalvelut

Kehittämistoiminnan alkamisvuosi:

Kehittämistoiminnan kohderyhmä:

Lisätietoja: Piia Rajakallio, Senior Manager, Recruitment, Fazer, piia.rajakallio[at]fazer.com