Vuoden 2016 kohokohdat

pexels-photo-237696_kopio.jpg

Vuoden lähestyessä loppuaan haluamme kiittää kaikkia jäseniämme ja yhteistyökumppaneitamme hyvästä yhteistyöstä sekä toivottaa menestyksekästä Suomi 100 -juhlavuotta!

Alta löydät tietoa vuoden 2016 toimintamme kohokohdista. Lisätietoa kuluneesta vuodesta voit lukea maaliskuussa julkaistavasta vuosikertomuksestamme, ja tietoa FIBSin Suomi 100 -teosta sekä muusta ensi vuoden toiminnastamme tulevista jäsenkirjeistämme, uutishuoneestamme ja verkkokalenteristamme.

 

Vuoden 2016 kohokohdat

  • FIBSin jäsenmäärä jatkoi kasvuaan: verkostoon liittyi 33 uutta yritystä ja organisaatiota, näiden joukossa mm. suuria kotimaisia yhtiöitä, kuten Fiskars, Huhtamäki, KONE, Sampo, SRV ja Technopolis, sekä kansainvälisiä yhtiöitä, kuten IKEA ja Lidl - FIBSiläisiä on jo kaikkiaan lähes 300.
  • Myös FIBSin monimuotoisuusverkoston jäsenmäärä kasvoi edelleen: jo 102 työyhteisöä on allekirjoittanut monimuotoisuussitoumuksen ja käynnistänyt työn entistä innovatiivisemman ja kilpailukykyisemmän liiketoiminnan kehittämiseksi.
  • Vuoden aikana järjestettyihin lähes 30:een tilaisuuteen osallistui kaikkiaan yli 1700 henkeä - tilaisuuksista saatu palaute oli edellisvuosien tapaan pääsääntöisesti kiittävää ja tilaisuuksien teemat koettiin ajankohtaisiksi ja kiinnostaviksi.
  • Uusia hankkeitamme olivat Sitran ja Deloitten kanssa toteutettu Hiilineutraali bisnes Master Class -koulutusohjelma sekä Yritysten biodiversiteettipalkinto -kilpailu, jossa yhteistyökumppaneina olivat Suomen ympäristökeskus, Mainostoimisto Tasku ja ympäristöministeriö - kilpailuun ilmoitettiin mukaan kaikkiaan 17 biodiversiteettiratkaisua 14 yrityksestä.
  • Uutena teemana nostettiin esiin yritysten sosio-ekonomiset vaikutukset, joita käsiteltiin erillisessä työpajasarjassa, aihetta jäsittelevä julkaisu "Business Matters" ilmestyi joulukuussa.
  • Vuoden aikana järjestettiin edellisvuosien tapaan ihmisoikeuskoulutus yrityksille sekä biodiversiteetin Master Class - koulutuksiin on osallistunut viimeisen kolmen vuoden aikana jo kymmeniä FIBSin jäsenyrityksiä.
  • Yritykset ja globaali kehitys -hankkeessa toiminta painottui taloudellisiin ja sosiaalisiin teemoihin. Vuoden suurin tapahtuma oli elokuussa järjestetty YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDG) käsittelevä seminaari, joka oli myös yksi järjestyspäivän viraali-ilmiöistä Suomessa lähes 200 yksittäisellä twiitillä - pelkästään twitterin kautta FIBS sai levitettyä tietoa SDG-tavoitteista lähes 300 000 hengelle viikon aikana ennen tilaisuutta ja sen jälkeen.
  • Toinen runsaasti osallistuja kerännyt tapahtuma oli vastuullisuusraportointikilpailun palkintojenjakotilaisuus marraskuussa - FIBS toimi jälleen kilpailun järjestäjäryhmän ja tuomariston jäsenenä sekä koordinaattorina.
  • FIBSin uutishuone on noussut Suomen seuratuimmaksi Mynewsdesk-uutishuoneeksi keskimäärin 15 000 vuosittaisella vierailijallaan - kuluneen vuoden aikana uutishuoneessa on julkaistu lehdistötiedotteiden lisäksi yli 40 blogia ja yksittäistä uutista, jotka ovat levinneet myös FIBSin sosiaalisen median kanaviin ja tuoneet niiden myötä runsaasti näkyvyyttä myös jäsentemme vierasblogeille.
  • FIBSin lokakuussa tekemän vuosittaisen jäsenkyselyn mukaan FIBSin jäsenet ovat varsin tyytyväisiä saamaansa palveluun: valtaosa (90 %) vastaajista oli sitä mieltä että FIBS on onnistunut jäsenpalveluissaan kuluneen vuoden aikana hyvin, ja kaikki vastanneista sanoi voivansa suositella FIBSin palveluita kollegalleen tai yritysvastuun piirissä työskentelevälle tuttavalleen.