Ihmisoikeusvalmennus

kankaat_kopio.jpg


Vuonna 2011 julkaistuista YK:n yritystoimintaa ja ihmisoikeuksia koskevista periaatteista on tullut ihmisoikeuksiin liittyvää yritysvastuuta ohjaava globaali standardi. Periaatteet velvoittavat yrityksiä kunnioittamaan ihmisoikeuksia kaikessa toiminnassaan. Yritysten on kartoitettava toimintansa ihmisoikeusvaikutukset ja -riskit, luotava järjestelmät riskien välttämiseksi sekä laadittava prosessit mahdollisia korjaustoimenpiteitä varten. 

FIBS on vuonna 2014, 2015 ja 2016 järjestänyt teemaan liittyvän nelipäiväisen valmennuksen. Vuonna 2015 järjestettiin myös erillinen valtio-omisteisille yrityksille räätälöity valmennus, johon osallistui asiantuntijoita 24 valtion kokonaan, osittain tai välillisesti omistamasta yrityksestä.

”Loistava ja ajankohtainen yhdistelmä kansainvälistä ihmisoikeuskehystä ja yritysten arjen tekemistä!”

“Hyvä alkupotku ihmisoikeustyölle!“

"Hyvää taustatietoa ja työkaluja sekä materiaalia valmiiksi seulottuna"

”Ideoita käytännön toiminnan organisoimiseen."

 

 

 

Valmennuksessa tarjotaan

 • tietoa ihmisoikeuksien historiasta ja yleisestä merkityksestä sekä siitä miten ihmisoikeudet linkittyvät liiketoimintaan
 • tietoa ihmisoikeuksien sisällöstä ja käytännön merkityksestä yritystoiminnalle
 • tukea ja välineitä
  • ihmisoikeuksia koskevan vaikutus- ja riskienarvioinnin tekemiseksi
  • ihmisoikeusstrategian laatimiseksi tai täsmentämiseksi sekä
  • ihmisoikeusvastuun integroimiseksi eri toimintoihin
 • vinkkejä ja työkaluja yrityksen sisäiseen ja ulkoiseen ihmisoikeusviestintään, myös ihmisoikeusriskien toteutumistilanteissa
 • mahdollisuus verkostoitua ja jakaa tietoa luottamuksellisesti yritysten ja muiden alan toimijoiden kesken

Ihmisoikeusvalmennukseen on kolmen vuoden aikana osallistunut asiantuntijoita kaikkiaan 27 yrityksestä: Elisa, Ensto, Fazer, Fortum, Fujitsu, Kesko, Konecranes, Meira, Metsä Group, Microsoft, Neste, Nokia, Nokian Renkaat, Nordea, Outotec, Paulig, Posti, Reima, Rovio, SOK, Tieto, Tokmanni, Tuko Logistics, UPM Kymmene, Vaisala, Valmet ja Wärtsilä. 

Ihmisoikeusvalmennusten keskeinen sisältö on koottu "Yritykset ja ihmisoikeudet – ohjeita YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden toteuttamiseen" -käsikirjaksi, jonka voit ladata käyttöösi Julkaisut-sivulta.

 

UMlausekeFIvari.jpeg